Jom Kita Berselawat

Tonton Ustaz Mu Tunggu Aku Datang Full Movie

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera

Filem lakonan Ustaz Azhar Idrus telah pun ditayangkan pada bulan lepas iaitu 28 November 2013 di pawagam tanahair. 

 Tonton Ustaz Mu Tunggu Aku Datang Full Movie


Filem ini diarahkan oleh Piere Andre dan menampilkan Kumpulan Shiro selaku teraju utama selain Zalif Sidek dan Along Raja Lawak.

Tonton Ustaz Mu Tunggu Aku Datang Full Movie


Filem ini mengisahkan dua orang pemuda yang telah lama hanyut dengan kehidupan dunia dan telah diberi hidayah oleh Allah SWT untuk berubah.

Titik perubahan mereka bermula apabila sepupu Dadu yang bernama Hamzah datang ke rumah sewa Dadu dan Muiz.

Mereka berdua rasa takjub dengan Hamzah kerana beliau sungguh berbeza berbanding dahulu yang juga hanyut dengan godaan dunia. 

Hamzah telah memberikan CD ceramah Ustaz Azhar Idrus kepada mereka berdua untuk ditonton. Setelah menyaksikan CD ceramah tersebut, mereka rasa tertarik untuk mengikuti ceramah Ustaz Azhar Idrus secara life. 

Oleh kerana sekian lama tidak membayar duit sewa rumah maka tuan rumah telah menghalau mereka dari rumah tersebut.

Mereka telah hilang tempat tinggal dan hala tuju hidup pun entah ke mana. Namun, mereka tetap bertekad untuk mengikuti ceramah Ustaz Azhar Idrus secara life. 

Lantas, mereka mengorak langkah untuk pergi ke tempat ceramah Ustaz Azhar Idrus secara life. Namun, dalam perjalan untuk tempat ceramah Ustaz Azhar Idrus secara life itu, mereka terpaksa berdepan dengan pelbagai ujian yang sukar  untuk ditempohi.

Dalam masa yang sama terdapat beribu-ribu pengajaran dan iktibar yang boleh kita jadikan contoh dan tauladan.

Untuk mengetahui kesudahan cerita ini, bolehlah rakan-rakan di luar sana menonton di sini. Selamat Menonton.


20 Komentar untuk " Tonton Ustaz Mu Tunggu Aku Datang Full Movie"

aiza dengar ramai orang cakap filem ini best.. teringin juga nak pergi menontonnya jika ada masa..

macam menarik je cerita ni. tak macam kebanyakan filem. teringin nak tengok jugak lah. :)

belum ditonton..tapi akan tgk nanti.. :)

saya sempat tengok citer nie kat wayang.... memang garapan yang bagus dengan mesej yang baik

emak ckp nak tgk UAI berlakon...nk blh tunjuk kat emak..hehe

Baru tengok iklan dia kat Astro First hari tu. Gaya cerita macam style filem 'road movie'.

dok nmpak dah iklan cerita ni kat fb.. nnti boleh la pi tengok..

saya tak minat menonton di panggung...lebih senang di rumah sahaja

Kami membawa pasangan untuk berkahwin secara sah di pejabat Majlis Agama Islam Thailand. Pernikahan ini adalah sah mengikut hukum syarak dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia. Insya-Allah urusan boleh dijalankan dalam 2 hari sahaja & dokumen lengkap dapat diterima pada hari tersebut.
Sekiranya berminat, sila hubungi :-
DRINA DMARYA RESOURCES
No 7 Tingkat 1, Simpang 4, Teluk Pulai (Atas Kedai Kek Bee's)
Tel : 03-33745230/ 013-3311606
WEB KAMI :
kahwinthaibest.blogspot.com
drina1998.blogspot.com

Back To Top