Jom Kita Berselawat

Rahsia Sahabatku Orang Kaya

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera 

Selamat bercuti. Apa aktiviti rakan blogger di luar sana hujung minggu ini? Mungkin ada yang keluar ke pusat membeli belah untuk bershopping?

Kalau kita ada duit banyak seronoklah rasanya untuk bershopping, tetapi kalau kita tidak ada duit boleh cuci mata sahajalah.

Rahsia Sahabatku Orang Kaya, rezeki, afffilate, sistem jemput rezeki.


Cadangan saya, seandainya tiada duit untuk bershopping lebih baik kita isikan masa yang ada untuk bersama-sama keluarga.

Maklumlah hari-hari biasa (Isnin hingga Jumaat), kita asyik sibuk dengan kerja masing-masing. Bila pulang ke rumah sudah penat. Masa untuk bersama cukup singkat sekali. 

Bagi mereka yang tiada aktivit luar dan duduk melayari internet, mari kita rehatkan minda dengan membaca kisah seorang sahabat yang menjadi kaya.

Kisah Sahabatku Orang Kaya

Saya baru selesai bertemu sahabat yang konvokesyen hari ini. Kagum melihat beliau dengna keluarganya bekereta Mitsubishi Lancer. Putih pula tu. Saya memang meminati warna putith.

Dalam pada itu saya masih teringat ketika datang ke perkahwinan kakaknya. Beliau berkongsi cerita dengan saya. 

Ayahnya pandai menyimpan dan melabur untuk membeli tanah dan rumah. Oleh sebab itu, di kala ini ayah beliau mempunyai beberapa ekar tanah dan buah rumah.

Rahsianya, simpan 10%...

Begitulah impaknya andai kita mula simpan 10% daripada pendapatan kita. Kuasa istiqamah menyimpan 10% daripada pendapatan ibarat batu kerikil kecil yang menimbun hingga terbinanya gunung-gunang yang besar.

Analoginya begini:
Kerikil-kerikil kecil - simpan 10% daripada pendapatan
Gunung-ganang - kekayaan yang meningkat setiap hari
Rahsia orang boleh jadi kaya bukan kerana pendapatan yang banyak dan bisnes yang sangat-sangat maju. Tetapi kerana simpanan 10% daripada pendapatan .

Untuk jadi kaya, "Niat simpan 10%...". Bukannya kita "Niat simpan 10% untuk kecemasan..."


Mungkin juga kita terlupa bahawa, niat sebenarnya adalah doa. Apabila kita berniat bermaksud kita sedang berdoa.

Doa pula, perlu molek dan betul. Dengan membetulkan niat kita iaitu "niat menyimpan agar kekayaan harta semakin meningkat tiap hari."


Cara ini ada hubung kait dengan teori Law of Attraction. Dengan simpanan yang sedikit akan menarik simpanan yang banyak.

Ia akan menarik lebih banyak kekayaan dan membantu untuk selarikan diri kita dengan energi wang. Apabila kita sebati dengan energi wang,
  1. Wang mudah masuk
  2. Wang semakin banyak
  3. Kurang wang keluar
  4. Bisnes menjadi
  5. Menjemput projek berjuta-juta
Bukti yang boleh kita jadikan contoh adalah tentang seorang warga emas yang  mengumpul RM 2 sehari untuk ke Mekah.


Bagaimana hendak sebatikan diri kita dengan energi wang?Segalanya dihuraikan dengan lebih lanjut dalam ebook Sistem Menjemput Rezeki. Dapatkan sekarang dengan klik link di bawah ini.

Dowload sekarang dengan klik banner di bawah ini Formula rezeki.

8 Komentar untuk "Rahsia Sahabatku Orang Kaya"

post yang bagus..

isi tabung save 22 satu


http://www.noormalashahar.com.my

zaza skg dh jarang pergi shoping...hihi... duit kena jimatkan.. ;) skg ni dh mula buat simpanan masa depan :)

Alhamdulillah..tahniah dah ada simpanan untuk masa depan.

sikit-sikit lama-lama jadi bukit.. aiza dah daftar jom niaga.. tapi tak faham macam mana nak mulakan..

saya pun masih belajar. kalau hendak tahu secara detail tentang jom niaga ini, perlulah bertanya dan merujuk blogger terkenal dalam affiliate seperti http://ahmadfaizal.com/, denaihati, rahman basri dan sebagainya.

Back To Top