Jom Kita Berselawat

Rahsia Kejayaan Pengasas D'Herbs Dato Aliff Syukri "Terlajak Laris"

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera


Saya percaya, rata-rata rakyat Malaysia ramai yang mengenali pengasas D'herbs Dato Aliff Syukri "Terlajak Laris".


Mana tidaknya, wajah beliau memang kerap terpampang di kaca TV. Tambahan pula, beliau kini merupakan salah seorang jutawan yang ternama di Malaysia.


Terkenalnya beliau mungkin kerana kejayaan yang beliau kecapi sekarang ini.


Tetapi, siapa sangka bahawa dulunya beliau melalui kesusahan hidup yang ramai tidak ketahui.


Asalnya, beliau hanya berkelulusan SPM dan berniaga di pasar tani.

rahsia kejayaan dato aliff syukri syukri yahya tulisan jawi kementerian pertahanan produk dherbs shukri yahya dato aliff syukri terlajak laris set bersalin dherbs shukri yahaya instagram aliff syukri ejaan jawi dherbs terlajak laris pengasas sendayu tinggi dherbs produk pejabat tanah klang d herbs terlajak laris pejabat tanah seremban rumah dato aliff syukri sinar harian sukan pejabat tanah negeri sembilan produk d herbs biodata dato aliff syukri biodata syukri yahya intan wilayah timur pengasas dherbs gambar syukri yahya pejabat tanah kedah pejabat tanah kuantan dherbs malaysia sendayu tinggi online watak upin ipin produk terlajak laris pejabat tanah kulim tulis jawi rumah persekutuan morib rozita sendayu tinggi latar belakang syarikat pejabat tanah wilayah persekutuan sukri yahya pejabat tanah dan galian wilayah persekutuan jabatan pertanian negeri sembilan jabatan pendidikan negeri kelantan pejabat tanah kuala terengganu alamat usim poskod batu pahat dunia herbs d herbs produk anak rozita sendayu tinggi syukri video perempuan bogelkan diri sendiri pejabat tanah dan galian pahang dato terlajak laris dato fazley siti musliha meninggal dunia aliff syukri anak rozita ibrahim dato aliff syukri anak rozita ibrahim produk dherb pejabat daerah kuala langat pejabat tanah muar poskod labuan jabatan pertanian kelantan pejabat daerah batu pahat datuk aliff syukri kamarzaman aktiviti kelab rukun negara dato hattan alif syukri dherbs terlajak laris produk pejabat daerah dan tanah seremban biodata aliff syukri gambar shukri yahya intan wilayah utara kelab rukun negara pejabat tanah alor setar pejabat tanah pahang pejabat tanah kuala muda syukri yahya biodata pengasas d herbs rumah persekutuan pulau pinang poskod banting dherbs set bersalin dato aliff syukri biodata produk d herb pejabat tanah sungai petani poskod kluang pejabat tanah kota setar poskod sandakan poskod segamat pejabat tanah langkawi poskod taiping pejabat tanah dan galian melaka praktikal di tnb aliff syukri terlajak laris ejaan jawi baru produk kurus dherbs poskod bukit mertajam pejabat tanah marang pejabat tanah daerah hulu langat poskod kemaman poskod alor gajah bendera negeri terengganu contoh surat rayuan pertukaran guru iklan dherbs pejabat daerah bintulu jpam perlis pejabat tanah temerloh pejabat tanah dan galian kelantan alamat uitm seremban 3 ultras terengganu pejabat daerah kulim pejabat tanah segamat pejabat daerah miri poskod kuala kangsar kuarters kerajaan putrajaya contoh surat rayuan asrama rozita ibrahim sendayu tinggi contoh surat sokongan ketua kampung datin nur shahida jabatan laut wilayah selatan kelab rukun negara sekolah rendah produk d herbs terlajak laris set berpantang d herbs puan rozita ibrahim jabatan pertanian negeri pahang jkr alor gajah pencuci wanita d herbs biodata rozita ibrahim rumah terlajak laris d herb produk stokis dherbs pengarah urusan kdn setia tropika pejabat tanah baling pejabat daerah samarahan mimpi bunuh lipan pejabat tanah kajang dato aliff syukri kamarzaman pejabat daerah marang pejabat daerah lahad datu pejabat daerah melaka tengah jabatan pertanian negeri kelantan jkr melaka tengah pejabat tanah wilayah andai itu takdirnya full movie e operasi kakitangan sokongan kursus yang ditawarkan di upm rutra medic contoh surat rayuan sekolah dherb terlajak laris dherb produk rozita ibrahim dan keluarga dato rafiena dan suami logo pekida 30 ost ammara batrisya fitri omar adik fizo omar contoh aktiviti kelab rukun negara sekolah rendah alif syukri terlajak laris biodata pengasas sendayu tinggi dherbs healthy sdn bhd adibah yunus nampak puting pengasas d herb rumah pengasas d herbs portal rasmi kerajaan negeri pulau pinang pengasas dherbs anak rozita ibrahim d herbs healthy sdn bhd marsha milan londoh masuk islam alamat kementerian pertahanan logo kedah aman makmur dato aliff syukri kemalangan suami rozita ibrahim prodak d herbs prodak dherbs dherbs owner produk kecantikan sendayu tinggi sendayu tinggi owner d herbs malaysia pengedar dherbs novel calon isteri jutawan 21 isteri terlajak laris latar belakang rozita ibrahim biodata dato aliff syukri kamarzaman owner sendayu tinggi rumah rozita sendayu tinggi pengasas sendayu tinggi rozita ibrahim biodata pengasas vida beauty sejarah perkembangan tulisan jawi terlajak laris dherbs terlajak laris d herbs produk dunia herbs produk de herbs portal rasmi kerajaan negeri perak nadia zubir tv3 rumah rozita ibrahim sendayu tinggi dherbs pengasas produck d herbs biodata rozita ibrahim sendayu tinggi rozita ibrahim biodata de herbs produk pertubuhan amal kita kinta perak biodata rozita ibrahim pengasas sendayu tinggi isteri pengasas dherbs pengasas dunia herbs kompang abang zabidi kelab rukun negara sekolah stokis d herbs isteri shahrul shiro latar belakang sendayu tinggi rumah pengasas sendayu tinggi usahawan dherbs profil pengasas sendayu tinggi rozita ibrahim pengasas sendayu tinggi datin azrene gambar keluarga rozita ibrahim pengasas sendayu tinggi produk deherbs rozita pengasas sendayu tinggi pemilik dherbs dherbs premium diet testimoni biodata pengasas dherbs d herbs owner pengasas produk dherbs d herbs sdn bhd dherbs stokis modal buka kedai jamu biodata pengasas d herbs dherbs sdn bhd gambar produk d herbs latar belakang yana samsudin lagu dalam cerita menjinak ombak dherbs tiruan objektif kelab rukun negara d herbs pengasas rumah pengasas dherbs owner d herbs jawi zaaba produk dherbs malaysia pertubuhan penawar 30 pengasas dherbs healthy sdn bhd noor diyana muhammad pengasas de herbs premium diet dherbs testimoni produk dunia herb d herbs premium diet testimoni pengedar produk dherbs pelakon sinetron cintaku de herbs healthy sdn bhd pelakon sinetron hafizah walau siapapun aku telemovie testimoni dherbs premium diet rosnah mohd noor meninggal produk dherbs healthy sdn bhd latar belakang izzue islam d herbs healthy marketing ost jika itu takdirnya simpang 302 lirik lagu produk kecantikan d herb grooming adalah d herbs stokis pameran dinosaur putrajaya upin & ipin burhanuddin radzi uitm jasin map produk tiruan dherbs dherbs premium diet berkesan dherbs healthy sdn bhd website ost luth mahfuz d herbs healty sdn bhd anzalna dan fasha sandha produk dherbs tiruan produck dherbs latar belakang keith foo pengasas natasya kosmetik dherbs marketing sdn bhd stokis produk dherbs produk dherbs pencuci wanita kedai dherbs lirik lagu menjinak ombak dherbs healthy marketing sdn bhd kesan dherbs premium diet stokis d herb produck d herb lagu latar menjinak ombak produk dherbs 2013
Dato aliff dulu


Meskipun menerima pelbagai cabaran dan kritikan sejak mula berniaga lagi, namun semua itu tidak pernah mematahkan semangatnya, sehingga beliau berjaya sampai ke puncak kejayaan pada hari ini.


Telahan anda memang salah, kalau anda sangka kejayaan beliau datang secara tiba-tiba dan seperti magik ajaib.


Ya,


Beliau bermula dari bawah seperti orang lain juga.


Rahsia Kejayaan Pengasas D'Herbs Dato Aliff Syukri "Terlajak Laris"


Setelah ditemu ramah beberapa kali, akhirnya beliau cerita juga apa rahsia kejayaannya.


rahsia kejayaan dato aliff syukri syukri yahya tulisan jawi kementerian pertahanan produk dherbs shukri yahya dato aliff syukri terlajak laris set bersalin dherbs shukri yahaya instagram aliff syukri ejaan jawi dherbs terlajak laris pengasas sendayu tinggi dherbs produk pejabat tanah klang d herbs terlajak laris pejabat tanah seremban rumah dato aliff syukri sinar harian sukan pejabat tanah negeri sembilan produk d herbs biodata dato aliff syukri biodata syukri yahya intan wilayah timur pengasas dherbs gambar syukri yahya pejabat tanah kedah pejabat tanah kuantan dherbs malaysia sendayu tinggi online watak upin ipin produk terlajak laris pejabat tanah kulim tulis jawi rumah persekutuan morib rozita sendayu tinggi latar belakang syarikat pejabat tanah wilayah persekutuan sukri yahya pejabat tanah dan galian wilayah persekutuan jabatan pertanian negeri sembilan jabatan pendidikan negeri kelantan pejabat tanah kuala terengganu alamat usim poskod batu pahat dunia herbs d herbs produk anak rozita sendayu tinggi syukri video perempuan bogelkan diri sendiri pejabat tanah dan galian pahang dato terlajak laris dato fazley siti musliha meninggal dunia aliff syukri anak rozita ibrahim dato aliff syukri anak rozita ibrahim produk dherb pejabat daerah kuala langat pejabat tanah muar poskod labuan jabatan pertanian kelantan pejabat daerah batu pahat datuk aliff syukri kamarzaman aktiviti kelab rukun negara dato hattan alif syukri dherbs terlajak laris produk pejabat daerah dan tanah seremban biodata aliff syukri gambar shukri yahya intan wilayah utara kelab rukun negara pejabat tanah alor setar pejabat tanah pahang pejabat tanah kuala muda syukri yahya biodata pengasas d herbs rumah persekutuan pulau pinang poskod banting dherbs set bersalin dato aliff syukri biodata produk d herb pejabat tanah sungai petani poskod kluang pejabat tanah kota setar poskod sandakan poskod segamat pejabat tanah langkawi poskod taiping pejabat tanah dan galian melaka praktikal di tnb aliff syukri terlajak laris ejaan jawi baru produk kurus dherbs poskod bukit mertajam pejabat tanah marang pejabat tanah daerah hulu langat poskod kemaman poskod alor gajah bendera negeri terengganu contoh surat rayuan pertukaran guru iklan dherbs pejabat daerah bintulu jpam perlis pejabat tanah temerloh pejabat tanah dan galian kelantan alamat uitm seremban 3 ultras terengganu pejabat daerah kulim pejabat tanah segamat pejabat daerah miri poskod kuala kangsar kuarters kerajaan putrajaya contoh surat rayuan asrama rozita ibrahim sendayu tinggi contoh surat sokongan ketua kampung datin nur shahida jabatan laut wilayah selatan kelab rukun negara sekolah rendah produk d herbs terlajak laris set berpantang d herbs puan rozita ibrahim jabatan pertanian negeri pahang jkr alor gajah pencuci wanita d herbs biodata rozita ibrahim rumah terlajak laris d herb produk stokis dherbs pengarah urusan kdn setia tropika pejabat tanah baling pejabat daerah samarahan mimpi bunuh lipan pejabat tanah kajang dato aliff syukri kamarzaman pejabat daerah marang pejabat daerah lahad datu pejabat daerah melaka tengah jabatan pertanian negeri kelantan jkr melaka tengah pejabat tanah wilayah andai itu takdirnya full movie e operasi kakitangan sokongan kursus yang ditawarkan di upm rutra medic contoh surat rayuan sekolah dherb terlajak laris dherb produk rozita ibrahim dan keluarga dato rafiena dan suami logo pekida 30 ost ammara batrisya fitri omar adik fizo omar contoh aktiviti kelab rukun negara sekolah rendah alif syukri terlajak laris biodata pengasas sendayu tinggi dherbs healthy sdn bhd adibah yunus nampak puting pengasas d herb rumah pengasas d herbs portal rasmi kerajaan negeri pulau pinang pengasas dherbs anak rozita ibrahim d herbs healthy sdn bhd marsha milan londoh masuk islam alamat kementerian pertahanan logo kedah aman makmur dato aliff syukri kemalangan suami rozita ibrahim prodak d herbs prodak dherbs dherbs owner produk kecantikan sendayu tinggi sendayu tinggi owner d herbs malaysia pengedar dherbs novel calon isteri jutawan 21 isteri terlajak laris latar belakang rozita ibrahim biodata dato aliff syukri kamarzaman owner sendayu tinggi rumah rozita sendayu tinggi pengasas sendayu tinggi rozita ibrahim biodata pengasas vida beauty sejarah perkembangan tulisan jawi terlajak laris dherbs terlajak laris d herbs produk dunia herbs produk de herbs portal rasmi kerajaan negeri perak nadia zubir tv3 rumah rozita ibrahim sendayu tinggi dherbs pengasas produck d herbs biodata rozita ibrahim sendayu tinggi rozita ibrahim biodata de herbs produk pertubuhan amal kita kinta perak biodata rozita ibrahim pengasas sendayu tinggi isteri pengasas dherbs pengasas dunia herbs kompang abang zabidi kelab rukun negara sekolah stokis d herbs isteri shahrul shiro latar belakang sendayu tinggi rumah pengasas sendayu tinggi usahawan dherbs profil pengasas sendayu tinggi rozita ibrahim pengasas sendayu tinggi datin azrene gambar keluarga rozita ibrahim pengasas sendayu tinggi produk deherbs rozita pengasas sendayu tinggi pemilik dherbs dherbs premium diet testimoni biodata pengasas dherbs d herbs owner pengasas produk dherbs d herbs sdn bhd dherbs stokis modal buka kedai jamu biodata pengasas d herbs dherbs sdn bhd gambar produk d herbs latar belakang yana samsudin lagu dalam cerita menjinak ombak dherbs tiruan objektif kelab rukun negara d herbs pengasas rumah pengasas dherbs owner d herbs jawi zaaba produk dherbs malaysia pertubuhan penawar 30 pengasas dherbs healthy sdn bhd noor diyana muhammad pengasas de herbs premium diet dherbs testimoni produk dunia herb d herbs premium diet testimoni pengedar produk dherbs pelakon sinetron cintaku de herbs healthy sdn bhd pelakon sinetron hafizah walau siapapun aku telemovie testimoni dherbs premium diet rosnah mohd noor meninggal produk dherbs healthy sdn bhd latar belakang izzue islam d herbs healthy marketing ost jika itu takdirnya simpang 302 lirik lagu produk kecantikan d herb grooming adalah d herbs stokis pameran dinosaur putrajaya upin & ipin burhanuddin radzi uitm jasin map produk tiruan dherbs dherbs premium diet berkesan dherbs healthy sdn bhd website ost luth mahfuz d herbs healty sdn bhd anzalna dan fasha sandha produk dherbs tiruan produck dherbs latar belakang keith foo pengasas natasya kosmetik dherbs marketing sdn bhd stokis produk dherbs produk dherbs pencuci wanita kedai dherbs lirik lagu menjinak ombak dherbs healthy marketing sdn bhd kesan dherbs premium diet stokis d herb produck d herb lagu latar menjinak ombak produk dherbs 2013
Dato Aliff Syukri Terlajak laris
Anda ingin tahu apa Rahsia Kejayaan Pengasas D'Herbs Dato Aliff Syukri "Terlajak Laris"? Jom lihat sekarang.


1. Tiada Kejayaan Datang Tanpa Usaha

Ketika orang lain mengharapkan kekayaan datang dalam sekelip mata, beliau pula berpegang kepada usaha yang berdikit-dikit, akan menjadi bukit.

Bermula dengan simpanan yang hanya mencecah ratusan ringgit, beliau menjual kepada rakan-rakan di pejabat dan pasar tani.

Alhamdulillah, walaupun hanya untung RM500 hingga RM600 sahaja, beliau sudah gembira dan meningkatkan usaha untuk dapat lebih banyak lagi.

Akhirnya, perniagaan pasar tani menjadi sumber pendapatan kukuh buat beliau.

2. Tidak Malu Menjual

Orang Melayu mungkin terkenal sebagai orang yang pemalu, tetapi lain pula ceritanya dengan Dato’ Aliff Syukri.

Nak berniaga, kita tak boleh malu. Walaupun gaya bercakap beliau seperti banyak mulut dan becok seperti wanita, namun beliau tidak pernah merasa malu mempromosi produk kecantikan yang dijualnya.

Kalau kita malu, bagaimana pelanggan nak tahu dan kenal produk apa yang kita jual?

Bak kata penulis: “Siapa Malu, Dia Rugi Selalu.”

3. Tidak Takut Mengambil Risiko


Kejayaannya menjana pendapatan dari pasar tani, beliau tidak takut untuk terus ke peringkat lebih tinggi dalam perniagaan. Niatnya untuk membina jenama sendiri.

Oleh itu, beliau berusaha mencari sumber modal untuk menggerakkan perniagaan lebih jauh ke hadapan, kerana mahu membina jenama sendiri.

Bagi sesetengah orang, memikirkan modal sahaja sudah menakutkan untuk dicuba, tetapi bagi Dato’ Syukri, ia adalah penambah semangat untuk berjaya.

4. Cari Alternatif Jika Gagal, Bukannya Merungut


Untuk mendapatkan pembiayaan perniagaan, Dato’ sendiri telah pergi ke bank, namun ditolak mentah-mentah oleh mereka, malah dipandang rendah pula.

Beliau tidak berputus-asa.

Setelah berfikir, akhirnya beliau cuba mendapatkan pinjaman dari rakan-rakan terdekat dan para peserta yang pernah mengikuti bengkel kecantikan beliau ( di mana beliau adalah pengajar jemputan) pula.

Alhamdulillah, ikhtiar ini membuahkan hasil, dan menjadi titik perubahan beliau ke peringkat yang lebih timggi dalam perniagaan.

RM100,000 yang dikumpul dari pinjaman awal dan duit terkumpul hasil perniagaan di pasar tani selama 2 tahun, sudah cukup membantu Dato’ Syukri membina jenama sendiri.

5. Kuatkan Jenama & Promosi


Setelah mempunyai modal, beliau tidak berlengah lagi untuk beriklan dan mendapatkan ruang pengiklanan dari syarikat-syarikat berkenaan.

Hasilnya, jenama D’Herbs meningkag naik dengan hebatnya sehingga menjadi bualan masyarakat.

Pemasaran adalah nyawa perniagaan. Itulah yang dilakukan oleh beliau bagi mendapatkan lebih ramai pelanggan di samping membina kepercayaan di kalangan para pelanggan.

Antara hasil kempen pemasaran yang paling efektif adalah penghasilan slogan ‘Terlajak Laris’ yang memberi impak menakjubkan kepada perniagaan beliau, walaupun pada mulanya ada pihak yang menyampah (kini tidak lagi).

Nah, siapa kata slogan hanyalah barang main-main. Ia perlu dipandang serius untuk menarik pelanggan seramai mungkin.


6. Tidak Sombong & Sentiasa Mesra Pelanggan


Antara penyumbang terbesar kepada wujudnya syarikat D’Herbs adalah mereka terdekat yang sudi meminjamkan wang dan melabur untuk bisnes beliau.

Bagi Dato’ Syukri, ia adalah jasa tidak terhingga mereka kepada D’Herbs, malah Dato’ sendiri sentiasa mengucapkan terima kasih dan melayan mereka dengan baik, walaupun beliau sudah berada di puncak kejayaan.

Kita harus tahu, langit itu kan luas. Masakan kita tahu tinggi rendahnya langit dengan jarak bumi, jika kita tidak memandang ke bawah?

Mulut beliau yang mesra, membuatkan ramai orang suka dan gembira bergaul dengan beliau.

Benarlah ada orang menasihati, bahawa “Senyuman Itu Sedekah” dan senyuman adalah simbol kemesraan yang memujuk hati pelanggan.

Sumber adalah dari http://kampunginternet.com/

Penutup


Untuk berjaya memang kena jadi  orang yang positif. Cuba tengok ke semua rahsia di atas. Semuanya yang positif.


Kita pun memang boleh berjaya kalau kita mahu. Contohi beliau dan mungkin kita boleh berjaya lebih daripada beliau.


Namun, kita mesti yakin bahawa rezeki adalah milik Allah.


Bagi yang ingin menambah pendapatan atau mencari pekerjaan, saya amat mencadangkan anda cuba   Job Di Rumah. 

Ia bukan penipuan.
6 Komentar untuk "Rahsia Kejayaan Pengasas D'Herbs Dato Aliff Syukri "Terlajak Laris""

Moga ramai lagi Jutawan melayu akan muncul insyaallah.

wah hebat sungguh Dato Aliff ni ...semoga sentiasa sihat dan bahagia selalu...silalah singgah ke blog www.rayflexs.blogspot.com

Back To Top