Hari Ini Sudah Berselawat

Rahsia Anak Membaca Pantas Dibongkarkan

Assalamualaikum WBT dan Salam SejahteraSudah menjadi lumrah kepada ibu bapa yang mahukan anak-anak mereka pandai membaca seawal usia.

Cuba bayangkan, anak kita yang berusia 3 atau 4 tahun sudah pandai membaca dan mampu memahami apa yang dibaca pulak .

Anda ingin tahu apakah rahsianya anak pandai membaca dengan pantas seawal usia?

Rahsia Anak Membaca Pantas Dibongkarkan


Inilah matlamat yang cuba dicapai oleh kaedah belajar membaca cepat I-Sina yang pertama kali diperkenalkan pada tahun 2006 di tadika-tadika perpaduan sekitar Wilayah Persekutuan.

Uniknya kaedah anak mampu membaca cepat ini menggunakan pendekatan fonetik (bunyi) untuk kanak-kanak prasekolah menguasai skil membaca secepat empat bulan sahaja.

Anak-anak yang belum mengenal huruf juga boleh terus diajar membaca.

Ribuan anak kecil sudah menguasai pembacaan melalui i-Sina. ANDA JUGA MAMPU MELAKUKANNYA.

Dengan panduan dan tips ajar anak membaca, hanya ikut arahan dan langkah-langkah yang diberikan.

Program belajar membaca cepat I-Sina disusun dengan langkah-langkah pembelajaran yang kecil tetapi sangat efektif untuk mengelakan tekanan dan kekeliruan anak-anak.

Anda cuma perlu mengajar 10 hingga 15 minit sehari untuk mengajar anak membaca awal.

I-Sina memberi penekanan kepada kefahaman anak-anak bukan hafalan. Mereka akan menunjukkan minat apabila mereka faham dan boleh mengikuti program.

Kelebihan Program Belajar Membaca I-Sina


Program belajar membaca cepat I-Sina adalah program yang disusun khas untuk memberikan pembelajaran secara menyeluruh kepada kanak-kanak supaya mereka dapat menguasai kemahiran membaca dengan cepat, mudah dan efektif.

Program belajar membaca cepat I-Sina ini menggunakan pendekatan yang diperkukuhkan supaya kanak-kanak lebih memahami konsep asas pembentukan gabungan bunyi huruf-huruf vokal dan konsonan, tanpa terikat dengan hafalan suku kata.

Pada peringkat awal, kanak-kanak akan diajar bagaimana bunyi dibentuk apabila huruf-huruf digabungkan bersama.

Program belajar membaca cepat I-Sina ini sesuai untuk ibubapa dan guru tadika atau sekolah yang inginkan sebuah program untuk mengajar membaca kepada majoriti kanak-kanak dengan berkesan.

Program belajar membaca cepat I-Sina ini juga menjadikan kanak-kanak “suka” dan “mahu” terus membaca kerana mereka faham dan mampu mengikuti program mengikut kelajuan dan kemampuan mereka, tanpa sebarang paksaan dan hafalan yang membebankan.

Program belajar membaca cepat I-Sina ini bertujuan untuk meningkatkan keberkesanan kaedah fonetik dan menitikberatkan kefahaman kanak-kanak menerusi latihan-latihan dan arahan-arahan guru yang sistematik dan mudah.
Ia mempercepatkan kanak-kanak untuk menguasai kemahiran membaca secara menyeluruh bukan setakat menghafal dan membaca suku kata mudah.

Bukan sahaja cepat membaca, majoriti murid dari umur lima dan enam tahun yang mengikuti program ini boleh menguasai kemahiran membaca dengan baik.

Baca selanjutnya. Klik sini --->>> Program belajar membaca cepat I-Sina


Dapatkan panduan pandai Bahasa Inggeris sama--->>> Buku Fizikal English Itu Mudah - Belajar Grammar English Dalam Bahasa Malaysia
0 Komentar untuk "Rahsia Anak Membaca Pantas Dibongkarkan "

Back To Top