9 Sebab Kenapa Perlu Dapatkan Buku English Itu Mudah

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera

Perkembangan dunia teknologi maklumat yang begitu luas di Malaysia masih tidak mampu hendak bersaing dengan pasaran di luar dari negara kita.

Oleh itu, Bahasa Inggeris merupakan tool yang amat baik dikuasai jika kita ingin meneroka pasaran blog terutamanya di luar daripada negara kita.

9 Sebab Kenapa Perlu Dapatkan Buku English Itu Mudah


Kepada yang sudah mahir dengan English ini, tidak menjadi masalah dan sebab itulah ramai blogger terkenal yang meraih keuntungan dengan membina blog atau website dalam bahasa Inggeris ataupun English.


Sekarang ini pembelajaran bahasa Inggeris ataupun English ini semakin mudah. Banyak bahan-bahan yang membantu kita mempelajari bahasa Inggeris ataupun English ini.

Terbaru! Buku English itu mudah telah diterbitkan bagi membantu sesiapa sahaja mempelajari bahasa Inggeris ataupun English.

Kenapa kita perlu dapatkan buku ini sedangkan banyak buku-buku diluar sana yang menerangkan atau mengajar cara belajar bahasa Inggeris atau English ini.

9 Sebab Kenapa Perlu Dapatkan Buku English Itu Mudah


Di sini saya kongsikan 9 Sebab Kenapa Perlu Dapatkan Buku English Itu Mudah.

1.Kuasai grammar dengan mudah,cepat dan santai.

2.Senang nak faham kerana dalam Bahasa Malaysia.

3.Boleh belajar sendiri dan rujukan di rumah

4.Rujukan hampir lengkap

5.Dijamin tak bosan ketika belajar.Boleh caya ke?.nak tahu sila beli segera

6.Kaya dengan perbendaharaan kata..

7.Rujukan lebih dengan Bahasa Malaysia.Senang faham jawabnya!

8.Mengurangkan kelemahan berbahasa Inggeris secara senyap-senyap

9.Ada ilustrasi untuk menguatkan kefahaman

>>>Tidak rugi kita belajar. Jom dapatkan buku English itu mudah.


  Jana RM1,000 Sebulan Dari Rumah Melalui Internet Rahsia Penulis

38 comments:

  1. Bagus ada buku macam ni. Lebih2 lagi bahasa yang digunakan adalah bahasa malaysia.. Lebih mudah utk faham :)

    ReplyDelete
  2. Sampai ke hari ni saya masih belum mampu kuasainya dengan baik..haha..hangat-hangat tahi ayam dek pun..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun sama juga. faham sikit-sikit sahaja

      Delete
  3. Assalammualaikum... faizal,

    alhamdulilah.. dulu mselim3 belajar marketing di sekolah menengah dalam bahasa melayu... lepas tu masuk u swasta.. marketing pembelajaran dalam bahasa english.. haa ambik . terbalik2 bahasa english mselim3 .. tp lepas tu bila dah "alah bisa tegal biasa" alhamdulilah... boleh lah...pape x rugi belajar bahasa english nie..
    1- Kalu orang nak umpat kita dalam bahasa english faham...
    2- kalu orang tanya english boleh lah reply atau respond kan..
    3- boleh "communicate" dgn semua orang cina,india,italy,dll... lagi.

    mselim3

    ReplyDelete
  4. bagus buku camni..lagi mudah nak belajar grammar..kalau fully english maybe susah belajar without cikgu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciktom xdpt pun details no. akaun bank utk bank in saguhati top komen di blog..tlg sent email: tomatogurl86@gmailcom... details nama & no. akaun ye..terima kasih..

      Delete
    2. maaf lambat, saya sudah berikan maklumat yang dikehendaki

      Delete
  5. Salam.. Abak follow sini,jemput follow blog Abak : lorong-cinta.blogspot.com

    In Shaa Allah...

    ReplyDelete
  6. bagus juga..nanti pi cari...boleh jgk mantapkan pgetahuan BI zaza yg agak kureng ni..hihi :)

    ReplyDelete
  7. Kalau dapat cikgu mengajar bahasa inggeris yang cantik menawan lagi best kan....hehehehe

    ReplyDelete
  8. belajar scr teori, alhamdulillah terer la jugak.. hehe. tapi nak speaking london tu, segan sikit.. tu jadi tak berapa mahir

    ReplyDelete
  9. yang penting keberanian nak speaking tu kan??

    ReplyDelete
  10. Bila dah belajar kena perbanyakan guna , insyalllah lebih mudah memahami .

    ReplyDelete
  11. belajar sampai pandai... bagus buku nih

    ReplyDelete
  12. buku panduan yang berguna untuk membantu memahami bahasa inggeris dengan lebih baik

    ReplyDelete
  13. dekat hasani time husna pergi semalam ada.. tapi tak belek pon..:p

    ReplyDelete
  14. first time dengar buku ajar grammar english dalam BM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya ada juga sebelum ini , tapi mungkin ini yang terbaru dan terhangat dipasaran

      Delete
  15. Terbaiklah buku ni. Rasa macam nak beli lah satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh beli di kedai buku atau online..klik link di atas

      Delete
  16. Bagus ada buku2 bimbingan sebegini.
    Salam kenal & follow :)

    ReplyDelete
  17. buku yg membantu bt sesiapa yg memerlukan...

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Recent Posts

Komen Terbanyak Bulan Ini

Vote For Us!

Blogged.my Free Automatic Link Page Ranking Tool Referer List