Jom Kita Berselawat

Ustaz Azhar Idrus Kemalangan Jalan Raya

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera 

Seluruh negara kita tiba-tiba digemparkan dengan berita bahawa Ustaz Azhar Idrus Kemalangan Jalan Raya. 

Bagi peminat setia Ustaz Azhar Idrus sudah pasti bimbang dan risau akan keadaan beliau. Alhamdulillah berdasarkan sumber yang boleh dipercayai, umur beliau masih panjang dan keadaan beliau selamat. Inilah salah satu Rezeki.

Di bawah ini saya sertakan sebuah foto yang saya ambil menerusi blog ceritakosongku. Untuk melihat gambar-gambar lain tentang kejadian Ustaz Azhar Idrus Kemalangan Jalan Raya boleh berkunjung ke sini.

Ustaz Azhar Idrus Kemalangan Jalan Raya
Ustaz Azhar Idrus Kemalangan Jalan Raya

Ustaz Azhar Idrus Kemalangan Jalan Raya

Penceramah bebas Ustaz Azhar Idrus terbabit dalam kemalangan apabila kereta dipandunya bertembung dengan sebuah kereta di persimpangan lampu isyarat Kampung Pengadang Baru di Kuala Terengganu hari ini.

    
Dalam kemalangan kira-kira jam 7.45 pagi itu Ustaz Azhar dan isterinya selamat dan tidak mengalami kecederaan manakala pemandu sebuah lagi kereta dan anak saudaranya cedera dan menerima rawatan sebagai pesakit luar di Hospital Sultanah NurZahirah (HSNZ).
    
Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu ACP Zamri Shamsuddin berkata kemalangan itu berlaku ketika Ustaz Azhar atau nama sebenarnya Zamrul Idrus, 49, dan isterinya dalam perjalanan ke Bukit Payung di Marang.
    
"Ketika tiba di tempat kejadian, kereta jenis Volkswagen Golf GTI yang dipandu Ustaz Azhar bertembung dengan kereta Proton Iswara dari arah bertentangan. Dia dan isterinya tidak mengalami kecederaaan.
    
"Pemandu kereta Proton Iswara, Che Daek Abdul Rahman, 58, mengalami kecederaan di bahagian dada manakala anak saudaranya, Iskandar Mohd Saidi, 12, bengkak di kepala akibat terhantuk dan luka di tangan," katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.
    
Zamri berkata Ustaz Azhar membuat laporan polis pada kira-kira jam 11 pagi di Balai Polis Trafik Daerah Kuala Terengganu dan telah memberikan keterangan berhubung kemalangan itu.
    
Sementara itu, Ustaz Azhar ketika ditemui pemberita enggan mengulas berhubung kemalangan itu. 

Bernama
Kemalangan jalan raya merupakan kejadian yang langsung kita tidak mahu mengetahuinya atau mendengarnya, apatah lagi mengalaminya. Namun, apa daya kita kerana setiap yang berlaku sudahpun ditetapkan oleh Allah SWT.

Apa yang kita boleh lakukan adalah memohon doa dan berusaha untuk menghindarinya. Moga-moga kita semua terlemat dan memperolehi Rezeki yang halal.


0 Komentar untuk "Ustaz Azhar Idrus Kemalangan Jalan Raya"

Back To Top