Jom Kita Berselawat

3 Cara Untuk Berjaya Dalam Temuduga

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera

Saya masih ingat lagi ketika baru habis belajar dahulu, perkara yang paling dirisaukan oleh saya dan rakan-rakan adalah gagal dalam sesi temuduga.

Yelah...kalau temuduga tidak lulus, tidak dapat kerjalah jawabnya.


temuduga jawatan kosong terkini temuduga terbuka semakan temuduga spp keputusan temuduga spa semakan temuduga spa soalan temuduga keputusan temuduga spp semakan keputusan temuduga spa temuduga spa soalan temuduga spa temuduga kastam semakan temuduga uitm spa8 semakan temuduga temuduga penguasa kastam semakan temuduga soalan interview pekerjaan kosong tip temuduga soalan dan jawapan temuduga contoh resume untuk temuduga spa pengalaman temuduga spa temuduga uitm cara temuduga soalan lazim temuduga jadual temuduga spa soalan lazim temuduga spa contoh soalan temuduga semak keputusan temuduga spa spa keputusan temuduga keputusan temuduga pakaian temuduga tips temuduga kerajaan panduan temuduga temuduga kerajaan contoh soalan temuduga spa temuduga separa perubatan temuduga pembantu tadbir pakaian untuk temuduga contoh resume temuduga spa soalan temuduga juruteknik komputer tips menghadiri temuduga etika temuduga soalan temuduga jururawat spa temuduga panduan temuduga spa etika pakaian temuduga temuduga terbuka polis bantuan pengalaman temuduga temuduga pramugari semakan temuduga spa8 temuduga jururawat soalan temuduga kerajaan soalan-soalan temuduga contoh surat panggilan temuduga temuduga pegawai imigresen soalan temuduga ptd spa perak keputusan temuduga soalan temuduga spp cara menghadapi temuduga soalan untuk temuduga temuduga guru contoh soalan interview cara cara temuduga soalan semasa temuduga pakaian semasa temuduga soalan lazim semasa temuduga temuduga pendidikan semakan layak temuduga spa8 jawatn kosong terkini jawapan temuduga temuduga jpa keputusan temuduga spa8 soalan temuduga guru panduan temuduga kerajaan pakaian temuduga wanita tips menghadapi temuduga rahsia lulus temuduga kerajaan borang penilaian temuduga persediaan temuduga spa soalan temuduga perkahwinan soalan lazim temuduga kerajaan cara menghadiri temuduga temuduga terbuka kerajaan rahsia lulus temuduga kerja kerajaan tip temuduga kerajaan panduan menghadiri temuduga contoh temuduga panduan temuduga spp keputusan temuduga spa perak tips temuduga pendidikan soalan-soalan temuduga spa temuduga pramugari mas tip-tip temuduga soalan temuduga pembantu tadbir kewangan contoh borang temuduga teknik menjawab soalan temuduga contoh soalan temuduga kerajaan temuduga kerja soalan temuduga spp dg41 semak keputusan temuduga perkerjaan kosong jawatan kosong terkini di malaysia keputusan temuduga jpa jawatan kosong pekerjaan cara-cara menghadiri temuduga temuduga pembantu pengurusan murid soalan temuduga penolong pegawai teknologi maklumat contoh surat temuduga panduan temuduga guru semak temuduga soalan temuduga pembantu tadbir perkeranian operasi temuduga jawatan kosong soalan-soalan temuduga kerajaan soalan semasa temuduga spa jawatab kosong terkini
Persediaan Temuduga Perlu Mantap

Berdasarkan pengalaman lepas, ramai juga yang pergi sesi temuduga tetapi tidak lulus walaupun kelayakkan akademik sudah ada.


Sebab itulah, ramai yang bertanya bagaimana Cara Untuk Berjaya Dalam Temuduga?


Untuk menghilangkan rasa bimbang calon-calon yang akan di temuduga , saya kongsikan dengan anda 3 Cara Untuk Berjaya Dalam Temuduga.

3 Cara Untuk Berjaya Dalam Temuduga


#1. Pengalaman Calon Temuduga

Salah satu cara untuk berjaya dalam temuduga adalah dengan bertanya dengan orang yang berpengalaman ditemuduga oleh penal penemuduga.

Pengalaman mereka boleh dijadikan panduan dan kita perlu ikut nasihat yang mereka kongsikan dengan kita.

Selain itu, anda boleh juga bertanya dengan pakar motivasi kerjaya di institut pengajian tinggi atau sebagainya.


Kalau anda ada peluang boleh bertanya terus dengan orang-orang yang pernah menjadi panel penemuduga untuk dapatkan gambaran atau persepsi daripada panel itu sendiri.

#2. Dapatkan Panduan Temuduga Berkesan


Anda juga boleh dapatkan buku-buku fizikal atau majalah yang menyediakan panduan untuk berjaya dalam temuduga.

Sekarang ini, sumber maklumat boleh dicapai dengan mudah menerusi internet. Gunakan sahaja enjin carian seperti Google, Yahoo dan sebagainya.


Satu panduan Rahsia Bijak Temuduga yang saya sarangkan kepada anda adalah --->>>Rahsia Bijak Temuduga


Anda boleh klik banner di bawah untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut:


Kenapa saya cadangkan anda ikuti semua yang terkandung dalam panduan Rahsia Bijak Temuduga.


Sebabnya:


  • Ebook ini  membantu anda untuk lakukan tindakan awal selepas anda dipanggil ke temuduga. Ramai yang terkejut dan takut apabila mereka mendapat panggilan temuduga. Kini rasa takut bakal dihilangkan!
  • Menerangkan beberapa perspektif apa yang panel temuduga ingin melihat anda. Salah satunya mereka menguji daya ketahanan anda dan ....
  • Amaran! Ini benar-benar berlaku - "Permainan Temuduga". Anda diterangkan dengan permainan temuduga yang seringkali anda tidak perasan anda sedang diuji. Jangan lepaskan maklumat ini!
  • Menyediakan mental anda lebih awal dengan format temuduga supaya anda tidak gentar dengan gangguan daripada _______ lain.
  • Anda bakal dapat manfaat  "Terbaik" dari perkongsian seorang calon temuduga  jawatan Jurutera yang berhadapan dengan panel temuduga yang slamber dan kurang etika. Serius...sangat bermanfaat!
  • Anda dapat lihat bagaimana panel temuduga memutarbelitkan jawapan anda untuk membongkar siapa anda yang sebenar. Ya...ini cara professional mereka.
  • Anda didedahkan dengan maklumat PENTING yang perlu anda tahu tentang sesuatu syarikat atau jawatan. Ramai yang kantoi di sini.... Bagaimana nak kerja jika tak tahu maklumat ini? Usah malukan diri anda.
  • Anda bakal tahu bagaimana untuk pasarkan diri anda. Kebanyakkan majikan dapat mengenali calon dengan melihat siapa mereka di ______ dan melalui pencarian di ______ . Ingat, zaman dah moden, cara panel temuduga mengenali anda sangat mudah dan pantas.
  • Oh....Masih panjang lagi. Cukup setakat ini. Terus dapatkan pakej ini sekarang.


#4. Elakk Punca Kegagalan Temuduga


Kebanyakkan mereka yang ada sijil, diploma atau ijazah tetapi gagal kerana tidak membuat persediaan sebelum menghadapi temuduga.


Ada juga yang gagal sebab keyakinan diri yang melampau atau over confident mungkin kerana sudah ada pengalaman di tempat kerja yang lama.


Ini pun tidak boleh juga sebab, pengalaman yang banyak belum tentu menjamin anda boleh lulus temuduga tanpa ada persediaan.


Penampilan diri yang tidak sesuai juga diambil kira semasa temuduga.

3 Cara Untuk Berjaya Dalam Temuduga
Bersiap sedia untuk temuduga

Komunikasi yang tidak baik – tiada persediaan dari segi komunikasi dalam temuduga.


Penggunaaan bahasa yang salah. Bagi sesi temuduga dalam bahasa Inggeris jangan pula menggunakan bahasa Melayu.


Anda boleh belajar Bahasa Inggeris secara mudah dengan Buku ini --->>>Buku Fizikal English Itu Mudah - Belajar Grammar English Dalam Bahasa MalaysiaKlik sahaja link ini untuk membacanya --->>25 Persiapan Temuduga Untuk Berjaya DalamTemuduga.

0 Komentar untuk "3 Cara Untuk Berjaya Dalam Temuduga"

Back To Top