Jom Kita Berselawat

Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera

Zaman sekarang Bahasa Inggeris cukup penting terutama sekali kalau anda ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat yang tinggi seperti universiti. Rata-rata IPTA dan IPTS menggunakan bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar.

Tidak boleh tidak memang anda perlu belajar bahasa Inggeris.

Walaupun ramai yang kata bahasa Inggeris ini susah, tapi anda jangan putus asa kerana sekarang ada cara yang lebih mudah untuk belajar bahasa Inggeris.

Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris


Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris
Inilah cover depan buku English itu mudah

Buku fizikal ENGLISH ITU MUDAH ini adalah merupakan satu buku yang mengupas semua yang berkaitan dengan grammar English dalam Bahasa Malaysia. Ia mengandungi 18 topik setebal 129 halaman mukasurat.

Buku ini memang mudah dibaca, dipelajari dan difahami. Cara penyampainya yang mudah memang menarik minat pelajar.

Dalamnya ada gambar dan siap diwarnakan tulisan-tulisan seperti "highlight" untuk mudahkan kefahaman pembaca.
Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris
Terjemahan dalam bahasa Malaysia dan siap highlight


Uniknya buku ini kerana segala penerangan di dalamnya adalah dalam Bahasa Malaysia!!! Ini memudahkan anda memahami fungsi-fungsi setiap topik grammar tersebut.

Buku ini amat berkesan kerana semua ditunjukkan dengan ringkas dan disertakan dengan contoh dan maksud perkataan dan ayat dalam Bahasa Malaysia.

Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris
Menariknya! Siap ada gambar lagi

Kesimpulannya


Buku ini amat efektif untuk dipelajari dalam masa yang singkat kerana penggunaan pendekatan warna bagi setiap patah perkataan dan juga ilustrasi gambar. Ia mampu menarik minat anda untuk mempelajari pada setiap topik grammar English ini.


4 Komentar untuk "Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris"

amalkan dalam pertuturan seharian dan jangan malu, In Shaa Allah...pasti boleh...banyakkan membaca material english language... dan rajin2 refer pada dictionary

Back To Top