Jom Kita Berselawat

Kisah Benar Tempahan Coklat Terpaksa Ditolak

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera 


Saya ingin berkongsi cerita seorang ibu yang berhenti kerja di Menara Petronas, walaupun sudah bergaji besar demi menjaga anak-anak dan suami tercinta.

Tips Untuk Mula Menjual Coklat cara buat coklat sendiri cara buat kek cara membuat kek buat duit cara membuat kek coklat cara cara membuat kek cara nak buat blog buat duit online cara buat coklat buat blog bisnes dari rumah cara buat duit buat duit tanpa modal cara membuat coklat macam mana nak buat blog cari duit perniagaan internet resepi coklat homemade buat duit dari rumah cara cara membuat kek coklat buat duit dengan blog cara buat duit online buat blog sendiri cara cara buat kek belajar buat kek cara buat blog sendiri buat duit dengan facebook resepi coklat buatan sendiri resepi homemade coklat buat duit online tanpa modal coklat buatan tangan nak buat blog resepi buat kek cara cara buat blog cara membuat coklat sendiri cari duit tanpa modal cara buat rumah cara cara buat kek coklat cara buat duit dari rumah buat blog percuma acuan coklat bagaimana nak buat blog coklat buatan sendiri buat duit di rumah belajar buat blog buat coklat sendiri buat website sendiri cara nak buat blog sendiri cara2 buat kek cara cara nak buat blog cara buat website sendiri resepi coklat buatan tangan kotak coklat cara buat laman web buat bisnes buat duit internet teknik buat blog cara buat duit dengan youtube website percuma buat coklat membuat kek coklat buat blogspot bahan buat kek bahan membuat kek buat laman web resepi inti coklat buat website percuma belajar buat website cara buat website percuma cara buat duit di rumah cara membuat kek mudah dan sedap cara buat blog percuma buat blog cantik bisnes coklat cara bisnes bahan bahan membuat kek coklat buat duit di internet harga coklat bagaimana buat blog cara nak buat bisnes kotak coklat murah buat duit melalui internet pembekal coklat cara membuat coklat sendiri di rumah macam mana nak buat blog sendiri cara menbuat kek cara cara buat blog sendiri kedai coklat online buat duit dengan macam mana nak buat bisnes buat coklat homemade resepi membuat coklat buatan tangan cara cari duit dari rumah cara cara nak buat kek coklat cara nak buat duit di rumah panduan buat blog blog buat duit buat laman web percuma panduan membuat kek cara membuat duit dari rumah kursus membina laman web bahan bahan buat kek cara cara membuat rumah nak buat bisnes resepi buat kek mudah cara buat web sendiri inti coklat cara mudah membuat kek kursus buat website belajar buat coklat barang buat kek coklat buatan tangan resepi resepi membuat coklat buatan sendiri resepi coklat buat sendiri buatan tangan kursus buat blog belajar buat coklat sendiri camne nak buat blog buat web cenderahati coklat kursus membuat coklat macam mana nak buat duit dengan blog cara wat kek belajar buat blog sendiri cara cara buat duit cara buat duit melalui blog kelas buat coklat cara buat blogspot sendiri coklat buat sendiri nak buat blog sendiri coklat buatan sendiri resepi cara cara buat rumah cara nak buat bisnes sendiri buat web sendiri bisnes coklat homemade buat blogspot sendiri tips buat duit cara2 buat cupcake cara membuat duit di rumah kursus coklat cara membuat kek coklat yang sedap kursus buat coklat macam mana nak buat blog perniagaan jalan mudah cari duit bagaimana buat duit dengan youtube bagaimana buat duit dengan blog blog sendiri jual coklat coklat resepi buatan sendiri cari duit di rumah belajar buat rumah coklat buatan nak belajar buat kek macam mana nak buat blog menarik jom belajar buat kek cara membuat inti coklat cara mudah buat coklat bagaimana nak buat blog yang menarik cara mudah buat website cara buat duit melalui youtube belajar buat website sendiri panduan buat kek bagaimana buat blog sendiri cara buat blogger sendiri cara mudah buat blog sendiri cara belajar buat kek panduan buat website cara buat bisnes di rumah bagaimana cara buat blog sendiri bahan buat coklat homemade
Coklat dalam kotak


Kisah Benar Tempahan Coklat Terpaksa Ditolak


Dipendekkan cerita, beliau memang suka memasak dan ditakdirkan Allah SWT pada suatu beliau terjumpa dengan seorang rakan yang hendak ke Mekah.

Ketika itu, rakannya sedang mencari riben untuk membalut kotak coklat di pasaraya. Sejak dari itulah beliau digerakkan hati untuk belajar buat coklat.

Beliau pun cari panduan untuk membuat coklat dan terjumpa dengan Rahsia Coklat Buatan Tangan. Buat pertama kalinya beliau mengikut segala panduan dalam Rahsia Coklat Buatan Tangan dan berjaya.

Beliau cuba berikan keluarganya makan coklat buatan tangannya sendiri dan mereka cukup suka dan rasanya mereka kata sedap. Dalam 3 hari sudah habis coklat buatan tangan 1 kilo.

Kemudian, suami dia cadangkan supaya berniaga coklat.

Beliau setuju dan cuba hantar flyers untuk test market, hasilnya memang tidak disangka kerana beliau mendapatan sambutan baik.

Selepas itu tempahan bertalu-talu datang sampaikan beliau terpaksa menolak kerana beliau tidak cukup masa kerana beliau peruntukkan masa untuk buat coklat 2 jam sahaja sehari.

Barangkali, selepas ini, beliau terpaksa mencari pekerja pula untuk menyokong perniagaan beliau yang semakin berkembang.

Anda mahu jadi seperti Puan Roseliza Moktar (nama sebenar) dari Ampang KL? 

Kalau nak, jangan tunggu lagi, dapatkan --->>> Rahsia Coklat Buatan Tangan .

Dibawah ini adalah emel daripada Puan Roseliza Moktar yang dihantar kepada Puan Shidah yang menceritakan kisahnya tetang perniagaan coklat.

TQ Puan Shidah, e mail puan datang tepat pada masanya. semalam saya deliver produk pertama saya ( Box of 35 with 10 aluminium wrap at RM45) untuk pelanggan pertama saya selepas saya menghantar flyres di condo kawasan berdekatan hujung minggu baru ni . ( Ampang)
Tak sangka banyak sms untuk V day ( saya terpaksa tolak ) dan ada yang call minta quote untuk wedding 500 box of 4 !!...( saya masih belum berani ambil tempahan besar ) so I told her that my hands are full at the moment.
Ada yang call tanya if saya boleh buat lollichoc pagi tadi ,so saya surf web for idea dan cuba buat andaian sendiri macamana nak masukkan warna. ( ingat nak try out sendiri dulu pakai logic akal) ..tak sangka bila buka e mail petang ni Puan Shidah dah ada download for lillichoc ( jimat masa saya) ...TQ...tapi maybe saya tak ambil order yang tu dulu...sekarang ni saya boleh peruntukkan 2 jam je ( 10-12pm) utk aktiviti ni sebab sibuk dengan persekolahan anak2 waktu siang..
Saya sebenarnya baru meletak jawatan yang bergaji lumayan di Menara Petronas setahun lalu demi anak yang menduduki exam penting....Alhamdulillah buat masa ni saya tak terbuka hati untuk kembali kerja makan gaji walaupun ada panggilan...tak sampai hati nak tinggalkan anak2 macam dulu lagi dan nampaknya suami pun happy anak2 saya yg 4 orang ( 13, 10, 6, 1) terjaga baik berbanding dengan masa guna maid dulu....
Alhamduliilah rezki Allah melalui suami makin bertambah dan sekarang ada skill baru buat coklat...
Idea business coklat ni timbul apabila terserempak dengan rakan pergi Mekah musim haji tahun lepas yang sedang cari Riben untuk kotak coklat di pasaraya ...borak sikit about her business dan mungkin Allah gerakkan hati ni untuk belajar buat coklat so saya jumpa buatcoklat.com...saya pun memang minat memasak dan agak berseni jugalah...hehe and Alhamdulillah cubaan pertama ikut tunjuk ajar puan menjadi dengan jaya ...keluarga saya suka yang ada filling peanut butter dengan bubble rice ...3 hari dah habis 1 kilo makan sendiri ( we love dark choc) ...hehe....saya hantar flyers pun sekadar nak test market..tak sangka betul sambutan sangat baik....dan husband kata why not cuba memandangkan saya minat....
Terima Kasih Puan Shidah...semoga usaha diberkati Allah...

Anda juga boleh jadi seperti Puan Roseliza Moktar jika anda mahu bertindak sekarang kerana Panduan telah tersedia.

Anda hanya perlu ikut panduan yang disediakan dalam Rahsia Coklat Buatan Tangan dengan baik, tidak putus asa dan sentiasa berdoa.

Dapatkan sekarang --->>Rahsia Coklat Buatan Tangan

0 Komentar untuk "Kisah Benar Tempahan Coklat Terpaksa Ditolak"

Back To Top