Jom Kita Berselawat

Nota Electrical Machine EPO243

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera

Di sini saya sediakan link untuk kamu download nota bagi subjek Electrical Machine EPO234. Kamu boleh download dan bawa dalam sesi kuliah.



Chapter 1: Transformer
Chapter 2: Synchronous Machine
Chapter 3: Induction Motor
Chapter 4: DC Machine
Chapter 5: Special Machine

Semoga bermanfaat untuk kamu.

Orang yang berjaya bersedia adalah orang yang bersedia untuk berjaya 


Tag : EPO 243, UiTM
9 Komentar untuk "Nota Electrical Machine EPO243"

perkongsian yang baik untuk student yang mengambil subjek yang berkaitan.. :D

teringat masa belajar fizik dulu. sekarang belajar farmasi dah tak sentuh dah topic2 ni.. hehehe

Terima kasih sebab sudi berkongsi ilmu tentang elektrikal ni. Dulu saya belajar PKE masa sekolah teknik. Kerja sekarang ni pun melibatkan bidang elektrikal sikit-sikit. Ilmu ni sekali sekala kena juga ada sumber rujukan, sebab kadang bila dah lama sangat tinggalkan tu, ada berkarat sikit.

Bab transformer ni, kalau dah faham konsep dia kita akan rasa mudah untuk membuat power supply dari AC ke DC secara DIY.

sama-sama..saya berbesar hati kalau-kalau perkongsian saya ini boleh dimanfaatkan oleh sesiapa sahaja.

betul itu...dalam kejuruteraan ini kefahaman konsep amat penting...saya tidak ada pengalaman...teori sikit-sikit boleh la.

kurg minat nk mendalami ilmu elektrik.. kalau asa je boleh kot.. muahahaha..

Back To Top